Eikä! Tuoreen maailmanmestarin loukkaantumisella karu seuraus – sivussa jopa koko Liigan runkosarjan lopun?

© Kuva: Getty Images

Liigassa viime aikoina hyvässä nousukiidossa ollut Rauman Lukko tiedotti kotisivuillaan tiistaina todella ikävästä asiasta. Koska alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut pakki Ville Heinola on sivussa jopa 6-8 viikkoa, voi hänen osaltaan koko runkosarjan loppu jäädä väliin.

Se on siinä ja tässä, kerkeääkö 17-vuotias puolustaja vielä Lukon runkosarjapeleihin. Runkosarja huipentuu 14. maaliskuuta.

Kahdeksan viikkoa tarkoittaa suomeksi sanottuna kahta kuukautta, mutta toisaalta Lukon sivujen jutun mukaan nuorten maailmanmestarin odotetaan palaavan sinikeltaisten vahvuuteen jo helmikuun puolivälin jälkeen.

Vuonna 2001 syntynyt puolustaja on noussut tällä kaudella Liigassa ällistyttävän nopeasti miesten pelien eliittiin ja samaa voi todeta myös maailman parhaiden nuorten kohdalla päättyneiden MM-kisojen tekemisen vuoksi.

Heinola summasi MM-jäillä viidessä ottelussa tehot 1+1=2 (+3). Liigan 23 ottelussa tehot ovat 1+5=6, ja plusmiinussaldo sitäkin komeampi +11. Tuo on selvästi paras lukema koko Lukosta.