Eihän tässä ole mitään järkeä! Liigan taiturimainen tähti sai taas karua kohtelua – reaktio kertoo paljon

© Kuva: Juha Tamminen

”Sitä saa mitä tilaa”, kertoo mm. eräs suomalainen iskelmäkappale. Nyt tuon lauseen osoitti todeksi KooKoon norjalaispakki ja maajoukkueeseen kuuluva Alexander Bonsaksen, joka rusikoi HIFK:n pienikokoista hyökkääjä Iikka Kangasniemeä perjantaina käsittämättömällä tavalla.

Pelaaja asetettiin viikonloppuna väliaikaiseen pelikieltoon, ja esimerkiksi Kouvolan paikallisaviisi Kouvolan Sanomat vahvisti, että tuo tuli tämän ottelun 1-2-maalin jälkeisestä tilanteesta.

– Rangaistukseen johtanut huitominen tapahtui HIFK:n 2-1-johtomaalin jälkeen ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Bonsaksenin maila osui jälkitilanteessa maalin tehneen Iikka Kangasniemen päähän, lehti kirjoitti.

Jälkimmäisen linkin takana, joka vie Liigan sivuille, 1-2-maalin koosteessa näkyi HIFK-pelaajan saama ikävä kohtelu. Kun osuma syntyi 19 sekuntia ennen erän loppua, huitoi Bonsaksen Kangasniemeä päähän rumasti. 170-senttinen hyökkääjä kaatui sen voimasta jäähän.

Videolta näkyy hyvin myös se, että HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt polkukone sai samassa vaihdossa jo aiemmin karua kohtelua. Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 55 sekuntia, antoi Bonsaksen hänelle poikittaista mailaa. Lisäksi kellon näyttäessä aikaa 0.24, norjalaispakki huitaisi Kangasniemeä puolestaan kyynärpäällä naamaan.

Tilanne ”huipentui” KooKoo-pelaajan maalin jälkeiseen temppuun.

– Kyllähän se päivän selvästi päähän osuu, ottelun selostaja totesi.

Kangasniemen reaktio kertoi joko vaihdosta tai viimeisestä sikailusta kaiken oleellisen. Pelaajan kasvoilta oli havaittavissa ärtymys, ja lisäksi hän paineli suoraan vaihtoon penkin päähän pää painuksissa ”heittämättä yläfemmoja” joukkuetovereidensa kanssa.

Helsinkiläisille tällä kaudella tehot 20+13=33 iskenyt pelaajat on saanut erikoista kohtelua osakseen aiemminkin. Syksyllä sikailuun sortui maajoukkueesta tutuksi tullut Kärppien Atte Ohtamaa.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
No nyt! IL: Liigajoukkueessa tapahtumassa huima muutos – Mestiksen tähtipelaaja korvaamassa olympiakävijän

Mikropizza vai rosolli? Liiga-seuran lämmittelypaitojen kuosit ihmetyttävät

Täh? Tehohyökkääjä loistaa Liigassa pelistä toiseen – maajoukkuekutstusta ei silti tietoakaan