Peter Chiarellin aika Edmonton Oilersin GM:nä tuli päätökseen keskiviikkoaamuna. Kanadalainen toimi virassaan kaudesta 2015-16 alkaen heikolla menestyksellä. Kolme täyttä kautta toi vain yhden pudotuspelipaikan siitäkin huolimatta, että joukkue pursuaa supertähtiä ykkösvarausten Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin johdolla.

Kuten oheinen twiitti todistaa, kärsi joukkue runkosarjaan päättyneillä kausilla – eli kahdella kolmesta – enemmän tappioita kuin mitä se pystyi ottamaan voittoja.

StatsCentre

@StatsCentre
With his team floundering again, Peter Chiarelli is out as #Oilers general manager. As this shows, aside from 2016-17, he proved unable to get EDM out of a (now 13-season) funk among the NHL's bottom tier

Ja kun sama laulu on jatkunut tälläkin kaudella, eikä joukkueen pelaamisessa ole ollut havaittavissa mitään selvää piristystä, oli päätös lienee täysin oikea.

Jotain Oilersin laskusuhdanteesta kertoo Mikko Koskisen panos. NHL:ään useamman vuoden tauon jälkeen palannut veskari oli alkukaudesta huimissa liekeissä, mutta nyt näyttää siltä, että sarjan kenties kiehtovimman suomalaisen sesongista saattaa sittenkin tulla tyly katastrofi.

Aiemmin Boston Bruinsissa samassa virassa toimineen Chiarellin viimeiseksi peliksi jäi Detroit Red Wings -ottelu, jonka öljypaidat hävisivät nolosti 2-3. ”Nolosti” sen takia, että kyseessä oli sarjan häntäpään koitos.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL:ssä täysin ”sekopäinen” peli – tulikuumat tähdet temppuun, jota on todistettu viimeeksi vuosia sitten

Tätä ei usein näe! Valtteri Filppula iski maalin NHL:ssä suoraan aloituksesta – katso video