Otsikon katastrofi-sana viittaa siis niihin seikkoihin, että Edmonton Oilers ensinnäkin tarpoo nyt jo kolmen ottelun tappiokierteessä. Trendi on ollut muutenkin laskeva, johon toki vaikuttaa vuodenvaihteen vieläkin rumempi häviöputki oleellisesti.

Joukkueen päästetyt maalit ovat viiden ja kymmenen ottelun otannalla isoimpia koko läntisessä konferenssissa ja 15 pelin kategoriassa jopa eniten. Nämä eivät tietysti ole lainkaan hyviä seikkoja etenkään nyt, kun pudotuspelit oikeasti lähenevät yllättävänkin nopeaan tahtiin.

Yhtä ainoaa pelaajaa ei voi nimetä syypääksi, mutta tulokset voisivat olla kenties erilaiset, jos esimerkiksi alkukauden komeetta Mikko Koskinen olisi pystynyt maalilla erilaiseen panokseen.

Virettä kuvaavat erinomaisesti kotipelien tilastot. Kauden seitsemän ensimmäisen kotiottelun rekordi oli vakuuttava seitsemän voittoa prosentein 97,2, päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin ällistyttävä 0,85.

Nyt laulu on muuttunut totaalisesti. Viimeisestä seitsemästä Edmontonissa pelatusta kamppailusta tilille on kertynyt vain kaksi päänahkaa prosentein 89,2. Pikkumustia on valunut selän taakse peliä kohden peräti 3,84 kertaa.

Sportsnet Stats

@SNstats
#Oilers Mikko Koskinen:

First 7 home starts: 7-0-0, .972 Sv%, 0.85 GAA
Last 7 home starts: 2-5-0, .892 Sv%, 3.84 GAA

Romahdus on uhkaava ja yöllä Oilers hävisi NHL:n pohjasakkaan kuuluvalle Detroit Red Wingsille numeroin 2-3. Toki Koskista ja Oilersia ei tule lytätä totaalisesti jäänrakoon – ainakaan vielä. Runkosarjaa on jäljellä vielä noin puolet, ja NHL:ään palannut suomalaisveskari on näyttänyt pystyvänsä myös koviin asioihin.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Edmonton Oilers teki kauan odotetun ratkaisun – pahasti flopannut seurapomo vihdoin pihalle!

Tätä ei usein näe! Valtteri Filppula iski maalin NHL:ssä suoraan aloituksesta – katso video