Carolina Hurricanesin tärkein pelaaja, Sebastian Aho valittiin viikonloppuna pelattavaan NHL:n tähdistöotteluun vasta miehen kolmannella kaudella liigassa.

Hurricanesin sisäistä pistepörssiä ylivoimaisesti tehoin 22+35=57 johtava suomalainen pelaa illasta toiseen jättimäisellä vastuulla kovassa tulosvastuullisessa roolissa, minkä vuoksi lepo tähdistöottelun pr-ruljanssin sijaan olisi varmasti ollut henkisesti parasta vasta 21-vuotiaalle pelimiehelle.

Huolensa Ahon jaksamisen suhteen myöntää epäsuorasti myös Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour.

– Pelityylimme on kovatempoista, todella kovaa in-your-face-lätkää. Se vaatii mentaalipuolelta todella paljon. Se on todellista grindauslätkää, möyhimistä ja kovaa työntekoa koko kauden ajan, Brind’Amour toteaa Charlotte Observerin haastattelussa.

Valmentaja kuulostaa kieltämättä siltä, että toivoisi Ahon viettävän San Josen All Star -viikonlopun mieluummin rantalomalla akkujaan ladaten useiden muiden NHL-pelaajien tavoin. Silti mies on iloinen Ahon saamasta kunniasta (valinnasta tähdistöpeliin).

– Olen iloinen hänen puolestaan. Hän ansaitsi sen. Hän on ollut hyvä koko vuoden, tasainen ja johdonmukainen. Hän on tehnyt itsestään All Star -kaliiberin pelaajan, joten totta kai valinta oli mukava kunnianosoitus hänelle, valmentaja päättää.

Suomalaisista viikonloppuna pelattavaan NHL:n tähdistöotteluun valittiin Ahon lisäksi Pekka Rinne, Mikko Rantanen sekä Miro Heiskanen.

MUITA AAMUN NHL-AIHEITA:

Voi surkeus! Tykkikauden Coloradossa Mikko Rantasen rinnalla pelannut tähtihyökkääjä loukkaantui!

Mitä ihmettä? NHL-seura kauppaa neljä Stanley Cupia voittanutta konkaria? – ”Siinä olisi paljonkin järkeä”

Historiaa NHL:n tähdistöottelussa tekevä suomalaispuolustaja loistaa erityisellä osa-alueella – ”En tiedä miten hän tekee sen”

”Kiekkoa maalille, jalat liikkeelle” – NHL-tähdet iskivät tiskiin kaikista kuluneimmat kiekkojargonit