NHL:n siirtotakarajan lähestyessä paine pelaajakauppojen suhteen kasvaa lähes jokaisessa joukkueessa. Myös seitsemän pisteen päähän lännen viimeisestä pudotuspelipaikasta tipahtanut Chicago Blackhawks joutuu piakkoin miettimään, toimiiko se takarajalla myyvänä vai ostavana osapuolena.

Varsin konkaripitoinen joukkue yrittääkin NHL:n sisäpiiritoimittaja Elliott Friedmanin mukaan kaupata tosissaan varsinkin muutamaa hyökkääjäänsä. Yhtenä mielenkiintoisimpana vaihtoehtona esille on noussut neljä Stanley Cupia urallaan voittanutta Chris Kunitz, joka toisi todellista voittamisen kulttuuria useaan mestaruudesta tällä kaudella kamppailevaan joukkueeseen.

Nykyään jo 39-vuotias laitahyökkääjä on pelannut tällä kaudella vain 29 ottelua vaisuin tehoin 1+2, joten mies liikahtaisi mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokeneeksi syvyyspelaajaksi todennäköisesti hyvinkin edullista korvausta vastaan.

– Muutama mestaruudesta kamppaileva joukkue harkitsee tosissaan Kunitzin nappaamista. Calgary Flamesissä olisi paljonkin järkeä, Friedman nostaa esille nuorella hyökkäyskalustolla operoivan Flamesin, jossa Kunitz saattaisi nousta todella tärkeään johtajan rooliin varsinkin pukukopin puolella.

Muita siirtouhan alla olevia Blackhawks-pelureita lienevät ainakin maaleitta tämän kauden pelannut Tobias Rieder sekä John Hayden, jonka peliaika on tippunut viime aikoina olemattomiin.