Dallas Starsin historian nuorimpana pelaajana NHL:n tähdistöotteluun valittu suomalaistulokas Miro Heiskanen ei osannut kuvitellakaan vielä kauden alla pelaavansa tammikuun lopulla liigan tähdistöpelissä maailman parhaiden rinnalla.

49 ottelussa tehot 9+11 iskenyt 19-vuotias puolustaja vakuuttaa NHL:ssä erityisesti yhdellä osa-alueella. Miehen luistelu on todella tehokkaan ja helpon näköistä, mikä yhdessä erityisten taito- ja pelinlukuominaisuuksien kanssa tekee Heiskasesta jo tässä vaiheessa yhden taalakaukaloiden parhaista puolustajista hyökkäyssuuntaan pelatessa.

– Nuorena luistelimme valtavia määriä treeneissä. Se lienee syy siihen, että olen niin hyvä luistelija, Heiskanen kertoo Dallas Newsille.

Miehen HIFK:n aikainen junnuvalmentaja Kari Kalto vahvistaa asian.

– Hän oli pieni kaveri, en uskonut hänen selviävän. Hän oli pienikokoinen, joten hän joutui kamppailemaan koko ajan suurempia pelaajia vastaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän halusi voittaa ne tilanteet, mutta hänellä ei ollut voimaa.

– Hänen luistelunsa näyttää siltä kuin hän liitäisi jäällä. Olen nähnyt teknisesti parempia luistelijoita, eikä hänellä ole erityisen vahvoja jalkojakaan. En tiedä miten hän tekee sen, Kalto päivittelee.

Heiskanen pelaa tulevana viikonloppuna järjestättävässä NHL:n tähdistöottelussa yhdessä kolmen muun suomalaisen, Pekka Rinteen, Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen kanssa.

LUE MYÖS: Carolinan päävalmentaja ylistää Sebastian Ahoa – nostaa kuitenkin esille huolestuttavan seikan