Aikoinaan pahasti turannut NHL-lauma ei olekaan vain ivan kohteena – tähtipelaaja jyräsi jo Esa Tikkasen ohi

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin kakkossentteri Ryan Nugent-Hopkins on ollut yksi joukkueensa parhaimmista pelaajista ihan hänen uransa alkuajoista lähtien. Kanadalainen on nimittäin nyt öljypaitojen seitsemänneksi tehokkain pelaaja alle 26-vuotiaista sotureista.

Hän on paukuttanut kaudella 2011-12 alkaneella urallaan 499 runkosarjan pelissä hienot pinnat 133+218=351. Tuo on enemmän kuin esimerkiksi Esa Tikkasella, joka latoi 350 pistettä kausina 1985-91.

Tilaston kärki on vähemmän yllättäen Wayne Gretzky täysin käsittämättömällä 1 459 pisteen saaliilla. Kaikkien aikojen ykköspelaaja summasi nuo pinnat kausina 1979-87.

Tuo mainittu U26-ikähän todistaa sen, että Oilers onnistui aikoinaan sentään Nugent-Hopkinsin hankkimisessa, kun hän lunasti kovat odotukset heti.

Kuten todettua, kesän 2011 ykkösvaraus debytoi NHL:ssä heti draftia seuranneena syksynä.

Edmonton on kanadalaisen nappaamisesta huolimatta ollut lähinnä ivan kohde varaustilaisuuksissa ja muissa vastaavissa. Esimerkiksi sen kesän 2012 ykkösvaraus Nail Jakupovia pidetään kaikkien aikojen huonoimpana saaliina ensimmäisenä varatuista pelaajista.


PPÄIVÄN VIHJE: DETROIT RED WINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS

NHL Prime Time: Nappaako Columbus kauden avausvoittonsa heikon Detroitin kustannuksella?