Kun Philadelphia Flyers kaatoi yöllä Detroit Red Wingsin tiukasti numeroin 3-2, sai joukkue pisteiden lisäksi myös ainakin edes hetkellisesti helpotusta suureksi kasvaneisiin maalivahtiongelmiinsa. Ottelun ykköstähti oli uransa ensimmäisessä ottelussaan torjunut Carter Hart.

Pikkumustan eteen 20 kertaa venynyt kanukki teki voitolla historiaa. Hart on nimittäin viidenneksi nuorin maalivahti sitten kauden 1995-96, joka on pystynyt torjumaan voiton heti ensimmäisessä startissaan. Hän juhli kahta pinnaa 20 vuoden ja 127 päivän iässä.

Kyseisen tilaston kärki on Jonathan Bernier. Kanadalainen torjui Los Angeles Kingsille voiton kaudella 2007-08 vain 19 vuoden ja 53 päivän ikäisenä.

Rankingin kärkipäässä keikkuu myös suomalaisväriä. Kari Lehtonen oli silloisen Atlanta Thrashersin sankari maaliskuussa 2004 torjuttuaan voiton 20 vuoden ja 124 päivän iässä.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
Carter Hart (20 years, 127 days) became the youngest goaltender in @NHLFlyers franchise history to win in his NHL debut and the youngest in the League to do so since Carey Price. #NHLStats
In the victory, Hart became the fifth-youngest goaltender since 1995-96 to win his first NHL start.

#NHLStats

Voisi kuvitella, että Hartin torjuma voitto on maukas muutenkin kuin kyseisen tilaston takia. Tällä kaudella vähän jokaisessa asiassa rämpinyt Flyers on nimittäin kärsinyt erityisen paljon pahoista maalivahtiongelmista.

LUE MYÖS:
NHL-joukkue täysin sekaisin – sivunnut erikoista historiaa todella surullisella tavalla