Vegas Golden Knightsin entinen ongelmasentteri kylvää nyt tuhoa KHL:ssä – pystyykö Jokerit pysäyttämään tehoduon vuoden viimeisessä kotiottelussa?

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Helsingin Jokerien vuoden viimeinen viikko on ottelutahdiltaan kiivas. Vuoden viimeisessä kotiottelussa tapaninpäivänä Hartwall Arenalla vierailee Dynamo Moskova ja vielä ennen vuodenvaihdetta edessä on vieraspelit HK Sotshia ja Slovan Bratislavaa vastaan.

Jokerit taistelee yhä runkosarjassa divisioonavoitosta SKA Pietarin kanssa, mutta pietarilaisten lyöminen vaatii äärimmäisen kovaa ja tasaista suoritustasoa runkosarjan viimeisille kuukausille.

Helsinkiläiset lähtivät joulunviettoon 22. päivä voittamalla Dinamo Riikan jatkoajan jälkeen 3-2 ruotsalaispuolustaja Viktor Loovin osumalla.

Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä sivussa ovat ainoastaan pitkälle ensi vuoteen sairastuvalla oleva Marko Anttila sekä nuori puolustaja Eemeli Räsänen. Vierasjoukkue Dynamo Moskovalta puuttuu keskiviikon ottelusta 39-vuotias Maxim Afinogenov.

Dynamo Moskova on ollut Jokereille läpi KHL-taipaleen vaikea vastustaja, sillä moskovalaisseura on voittanut peräti kahdeksan peräkkäistä joukkueiden keskinäistä kohtaamista. Marraskuun lopussa Dynamo oli helsinkiläisiä kotikaukalossaan parempi lukemin 2-0.

Dynamo sai tälle kaudelle muutaman kovan vahvistuksen, sillä Severstal Tšerepovetsissa viime kaudella 55 ottelussa 45 tehopistettä tehnyt Dmitri Kagarlitski ja NHL-seura Vegas Golden Knightsista viime kaudella pelipaikkaa hakenut Vadim Shipatshjov ovat olleet tuhoisa duo. Kaksikko on KHL:n pistepörssin sijoilla kolme ja neljä.

Dynamo Moskovan viime aikojen vire asettaa Jokereille todellisen haasteen, sillä illan vieras on voittanut viimeisestä 12 ottelustaan peräti kymmenen.

Jokerit-Dynamo Moskova pelataan keskiviikkona kello 18.30 ja ottelua voi seurata Viasatin kanavilta ja Viaplaysta