NHL:ään täksi kaudeksi useamman vuoden jälkeen palannut Edmonton Oilers -veskari Mikko Koskinen on saanut ”uudelle alulleen” taalajäillä mielettömän alun. NHL:n eliittiiin verrattain ”vanhana” murtautunut kolmekymppinen tähtivahti on ottanut 14 ottelusta jo yhdeksän voittoa prosentein 92,9.

Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,06 ja lisäksi nollapelejä on tilastoihin kirjattu jo kolme. Mutta kaikkien ällistyttävin fakta on lienee kotipelien panos – niiden rekordi suomalaisella sensaatiopelaajalla on mieletön 6-0-0.

Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti on tehnyt kuudella voitolla historiaa. Koskinen on ensimmäinen maalivahti sitten Bill Ranfordin ja vuoden 1988, joka on pystynyt aloittamaan Oilers-uransa kuudella peräkkäisellä kotivoitolla.

Sportsnet Stats

@SNstats
Mikko Koskinen is the first goalie to start his #Oilers career at 6-0-0 at home since Bill Ranford in 1988.

MM-hopeiden lisäksi myös Gagarin Cupin voittoa kahdesti juhlinut maalivahti nousi suhteellisen kovan ex-pelaajan rinnalle. Millenniumin vaihtumisen aikaan uransa lopettanut 51-vuotias Ranford juhli urallaan sitä kirkkainta, eli Stanley Cupia kahdesti. Kanadan maajoukkuepaidassa palkintokaappiin tulivat olympia- ja MM-kulta.

LUE MYÖS: Häh? Kuuma Mikko Koskinen pysäytti jopa järisyttävästi liekehtineen NHL-tähden – veskarin tilastot maagisia