Tulikuuma tähti liitti nimensä NHL:n huimaan tilastoon – todellinen legenda pystyi samaan yli vuosia sitten

Syksyllä ikävän loukkaantumisen kärsinyt, mutta sen jälkeen tehokkaasti palannut Toronto Maple Leafsin Auston Matthews on ollut alkukaudesta uskomattoman kovissa liekeissä. Vaikka ennen loukkaantumista lokakuun jälkimmäisellä puoliskolla jenkki veti useita otteluita maaleitta, on hän silti yhä maali per peli -tahdissa.

Hyökkääjän saldo 13 pelatun ottelun jälkeen on 13+7=20.

Toronton tulikuuma hyökkääjä on yltänyt vireellään maagiseen temppuun. Hän on vasta kuudes eri pelaaja sarjan historiassa viimeisen 30 vuoden aikana, joka on pystynyt pelaamaan alkukauden marraskuun loppuun asti laskettuna tuolla maali per peli -keskiarvolla.

Tilastoon on huomioitu pelaajat, jotka ovat pelanneet vähintään kymmenessä ottelussa.

Edellisen kerran vastaavaan on pystynyt yksi kaikkien aikojen kovimmista, yli 20 vuotta sitten kaudella 1995-96 Pittsburgh Penguinsia edustanut Mario Lemieux. Kanadalainen pelasi taalajäillä yhteensä yli 1 000 ottelua juhlien Stanley Cupia kahdesti.