Tässä asiassa Mikko Rantasen johtama Colorado on NHL:ssä lähestulkoon suvereeni – ”Puhumme siitä paljon”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tehohyökkääjä ja NHL:n pistepörssin kärkipaikoilla keikkuva Mikko Rantanen on ollut yksi alkukauden komeetoista. Samaa voi sanoa myös Avsin ylivoimasta, sillä joukkue keikkui ennen sunnuntain ja maanantain välisen yön pelejä ylivoimatilastossa kärkenä.

Rantasen tähdittämä joukkue johtaa tilastoa hienolla lukemalla 31,4% – Avalanche oli ennen sunnuntai-iltaa ainoa yli 30 prosentin teholla viimeistellyt joukkue. Nyt nuorten maailmanmestari oli kertonut, mitkä salat mainiosti rullaavan erikoistilannepelaamisen takana ovat.

– Ylivoima toimii, sillä puhumme siitä paljon ennen ottelua ja käymme vastustajaa läpi. Mutta onhan siinä paljon kyse myös asenteesta. Ylivoimassa pitää tehdä paljon töitä, ei siinä voi olla vain pelaavinaan. Pitää olla terävänä ja keskittyä, suomalainen kertoi.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin tutkapari Nathan MacKinnon puolestaan näki joukkueensa olevan erityisesti aktiivinen.

– Pelaamme aggressiivisesti ja lauomme aina tilaisuuden tullen.

Erikoistilanteet ovat olleet keskisessä divisioonassa Nashville Predatorsin perässä ennen maanantain vastaisen yön pelejä keikkuneen Coloradon ehkä suurimmat syyt menestykseen.

Joukkue on nimittäin onnistunut myös alivoimalla suhteellisen hyvin sen pitäessä hallussa 11:ttä sijaa lukemin 80,4%.

Lähteet: Denver Post, NHL.com/fi