Täh? NHL-joukkueelle murskavoitto, suomalaistähdellä yllättävät tilastot

© Kuva: Getty Images

Kun San Jose Sharks tylytti Chicago Blackhawksia viime yönä peräti luvuin 7-3, saattoi joku kuvitella jokaisen haipaitaisen pelaajan parantaneen omia tilastojaan roppakaupalla. Näin ei kuitenkaan tapahtunut kyseisessä pelissä, joka oli Joonas Donskoille käsittämätön painajainen.

Reilut 13 peliaikaa kellottanut hyökkääjä jäi ensinnäkin pisteittä ja lisäksi hän ”sai” jollain ihmeen tavalla tehotilastoonsa lukemaksi -2 – vaikka oma joukkue voitti pelin siis neljän maalin erolla. Tuo numero oli itse asiassa huonoin koko Sharks-laumasta, eikä Chicagonkaan puolelta yksikään pelaaja sukeltanut syvemmälle tehotilaston valossa.

Toki suomalaisen kannalta mätää tilastoa selittää esimerkiksi se, että Blackhawks teki kaikki maalinsa tasakentällisin.

Raahelaislähtöinen pelaaja on tehnyt tämän kauden 34 kamppailussa tehot 5+9=14. Tehotilasto näyttää lukemaa +4.