Taas huimat pisteet! Sidney Crosby mielettömässä vireessä – parempaan pystynyt vain muutama 30 vuodessa

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin tähtisentteri Sidney Crosby oli viime yönä taas huimassa iskussa kipparoimansa joukkueen 6-1-voittoon päättyneessä St. Louis Blues -ottelussa. Kanukki latoi maalikarkeloissa hienot tehot 1+2=3.

Ottelu oli Crosbylle jo uran 133:s sellainen, jossa hän on onnistunut iskemään vähintään kolme pinnaa. Tuolla lukemalla taalajäillä kaudella 2005-06 debytoinut kanadalainen on peräti tilastonelonen kategoriassa, johon on huomioitu sentterien kolmen pisteen pelit viimeisen 30 vuoden aikana.

Kaudesta 1988-89 lähtien parempaan määrään ovat yltäneet vain Mario Lemieux järjettömällä 193 ottelun saaliilla sekä kaikkien aikojen ykkönen Wayne Gretzky ja Joe Sakic – kummallakin 158 vähintään kolmen pisteen mittelöä.

Pensin ykkösmies keikkuu NHL:n pistepörssissä terävimmän kärjen takana sijalla 14 tehoin 17+29=46.