Suuret murheet kääntyivät iloksi – NHL:ssä myrskyvaroitus maagisesti pelanneen suomalaissensaation suuntaan?

© Kuva: Getty Images

Pelinsä kanssa paljon painineen Edmonton Oilersin maalivahti Cam Talbot antoi viime yönä myrskyvaroituksen joukkuekaverinsa ja kollegansa Mikko Koskisen suuntaan. Öljypaidoissa kaikkien aikojen viidenneksi eniten runkosarjavoittoja torjunut kanadalainen pääsi juhlimaan joukkueessa jo sadatta päänahkaansa.

Pelkästään rajapyykin rikkominen ei tietysti ole yksinään erityinen piikki suomalaisen suuntaan.

Ne faktat sen sijaan ovat, että Talbot ensinnäkin venyi ottelussa pikkumustan eteen 28 kertaa kirjauttaen tilastoihinsa komean torjuntaprosenttilukeman 93,3.

Koskisesta kovan haastajan saanut veskari katkaisi lisäksi kuuden pelin tappioputkensa – siitäkin huolimatta, että Oilers oli vielä minuutti ennen loppua tappiolla. Nyt kanukin pää kesti, ja kokonaan ilman voittoja menneen synkän marraskuun jälkeen mieli taatusti kirkastui.

Vaikka Talbot nyt karun putken upealla tavalla katkaisikin, on Koskinen ollut kaksikkoa vertailtaessa sanalla sanoen parempi.

Suomalaisen torjuntaprosentti näyttää komeaa lukemaa 92,5, kun Talbotilla se jää alle 90:n. Päästettyjen maalien keskiarvossa laulu on samankaltainen Koskisen lukeman alkaessa kakkosella (2,23) ja kanadalaisen kolmosella.