NHL-superlupaus loisti heti Jokereissa – ex-huippuhyökkääjältä tärkeä huomio siirrosta

© Kuva: Leijonat.fi

Jokerit on pelannut tällä kaudella todella väkevästi kotikaukalossaan. Jokerien vire Helsingissä on ollut väkevä. Narripaitojen kotisaldo on komeaa katseltavaa.

– 14 voittoa ja kolme tappiota. Astana-tappiota lukuun ottamatta Jokerit on ollut kotiotteluissaan tosi tehokas maalipaikoissaan ja tehnyt paljon maaleja, toteaa itsekin Jokeripaidassa pelannut Janne Hauhtonen SuomiKiekko-sivustolle.

Jokereilla on ollut paljon loukkaantumisia. Edellisestä ottelusta Dinamo Minskiä vastaan sivussa olivat Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Uutena tulokkaana Minskiä vastaan narripaidassa pelasi ensimmäisen ottelunsa Kristian Vesalainen. Hän myös onnistui heti maalinteossa.

– Vaikka kolme tosi tärkeää pelaajaa Jensen, Anttila ja Regin ovat olleet poissa, on löytynyt tehokkuutta ja leveyttä maalintekoon. Loukkaantumisten takiakin Vesalainen on tärkeä hankinta. Hän on mielenkiintoinen palanen Jokereille ja tuo varmasti hyökkäysvoimaa, Hauhtonen uskoo.

Sunnuntaina Jokerien kotivireen tulee mittaamaan Slovan Bratislava, joka päättää kolmen ottelun vieraskiertueensa Helsinkiin.

– Sillä on oma vaikutuksensa, koska välimatkat ovat niin pitkiä. Aikaerot ja matkustaminen syö voimia. Kyllä siinä energiatasoissa on eroa, jos vedetään viikon reissussa neljättä peliä.

Slovan hävisi kiertueensa kaksi ensimmäistä reissumatsiaan ja takana on jo kuuden pelin tappioputki. Jokerit lähtee selkeänä ennakkosuosikkina sunnuntaiseen otteluun.

– Slovan on päästänyt eniten maaleja koko sarjassa. Se on kylläkin yllätysvalmis joukkue, mutta tämä on vain yksi sellaisista otteluista, joka Jokerien vain pitää voittaa, Hauhtonen painottaa.

Kaikki juniorivuotensa Jokereissa ahertanut ja aina Suomessa pelatessaan kasvattajaseuraansa edustanut Tomi Mäki tekee punakeltaista historiaa sunnuntaina. Mäki nousee pyhään yksinäisyyteen Jokereiden kaikkien aikojen ottelutilastossa.

Mäki pelasi keskiviikkona Minskissä 617. runkosarjaottelunsa jokeripaidassa ja nousi Jani Ritan rinnalle ottelutilaston kärkeen. Sunnuntaina Slovan-pelissä on vuorossa ottelu numero 618, joka vie hänet yksin kärkipaikalle.

Jokerit – Slovan Bratislava sunnuntaina klo 16.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelit aloitetaan klo 15.30.

Juho Hirvonen