Piste-ennätys pian romukoppaan! Onko tässä liigasyksyn suurin yllättäjä? ”Pitkä matka Liigan eliittiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigasta on pursunnut alkukaudesta pinnalle huima läjä todella positiivisia yllättäjiä muutamien eri joukkueiden lisäksi yksilötasollakin puhuttaessa. Yksi heistä on pistepörssissä peräti viidentenä keikkuva KooKoon Miikka Pitkänen.

Joukkueensa ykkössentteri mätti syyskauden 33 ottelussa komeat tehot 11+17=28. Keskushyökkääjän viime kaudelta peräisin oleva piste-ennätys 15+18=33 menee pian romukoppaan.

Mistä ihmeestä vire on tullut? KooKoossa kun ovat väläytelleet myös mm. pistepörssin kärki Malte Strömwall ja kahdeksantena keikkuva maajoukkuedebytantti Anrei Hakulinen.

– Jaa-a, en tiedä. Ehkä meidän kemiat kohtaavat hyvin. Tuemme toisia pelaajina, olemme vähän erilaisia ja sitä kautta meillä synkkaa jäällä hyvin, Pitkänen miettii.

Työhaalarit päällä illasta toiseen vääntävä kuopiolaislähtöinen pelaaja on mennyt Liigassa oikeastaan kausi kaudelta eteenpäin. Toista kauttaan Kouvolassa pelaava 22-vuotias hyökkääjä taitaa olla luonnollisesti sinut arkensa kanssa.

– Täällä on tullut isompaa vastuuta kuin Kuopiossa. Totta kai itsekin olen ottanut seuraavan askeleen pelaajana, se vastuu on auttanut tässä. Olen tehnyt töitä paljon, ja se on pikkuhiljaa alkanut kantamaan hedelmää.

Joulutauolle komeassa kuuden ottelun pisteputkessa suunnannut tähtihyökkääjä pitää jalat visusti maassa hienosta tehoilusta huolimatta.

– Kumminkin tässä on aika pitkä matka, että pääsisi sinne Liigan eliittiin, kouvolalaisten ykkössentteri lataa.

Mutta eikö liigajoukkueen ykkössentterin paikkaa muka voi kuvailla eliitiksi?

– No, ehkä, ehkä ei.

Eli aina voi kehittyä ja mennä timojutilamaisesti eteenpäin?

– Ehdottomasti. En usko, että koskaan on liian hyvä, KalPan liigaringissä neljä kautta ennen KooKoohon siirtymistä viilettänyt hyökkääjä järkeilee.

Vahva on ollut myös 12:ntena oleva ja ainoastaan neljä pinnaa jatkopaikkaa perässä oleva KooKoo, vaikka sen osalta viime ajat ovat olleet totaalista tervanjuontia. Joukkue taisteli alkukaudesta pitkään jopa suorasta puolivälieräpaikasta.

– Meillä on paljon jätkiä, jotka pystyvät tekemään maaleja ja jotka osaavat puolustaa maalia. Meillä on hyvä kombo tuossa. Kun mennään lähemmäs kevättä, niin kaikki joukkueet petraavat. Vielä pitää parantaa paljon.

Juttutuokio on käyty 13. marraskuuta ja haastattelu on kirjoitettu 23. joulukuuta.

Miska Miettinen, Kouvola


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004