Onko suomalaiskassari jo KHL:n paras? – ”Tälläkin kaudella ollut taas erinomainen”

© Kuva: www.hcsibir.ru

Jokerit palasi kolmen ottelun vieraskiertueeltaan ja kohtaa tiistaina Helsingissä Juha Metsolan, Teemu Hartikaisen ja Joonas Kemppaisen edustaman Salavat Julajev Ufan.

Jokerit oli KHL:ssa viime viikon tien päällä ja metsästi kolmesta ottelusta kaksi voittoa.

– Lokomotivia vastaan todella ehjä esitys ja edellisessä pelissä Severstalia vastaan vahva nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta lopussa ohi. Hyviä voittavan joukkueen merkkejä, toteaa Jokereita vuosina 2008-2010 edustanut Janne Hauhtonen SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit pelaa tiistaina yhden kotiottelun ennen paluuta reissumatsien tielle. Tiistaina Helsingissä nähdään vahvasti suomalaisedusteinen Ufa, jonka luottomaalivahtina torjuu Juha Metsola ja suomalaiskaksikko Teemu Hartikainen-Joonas Kemppainen on isossa roolissa Ufan hyökkäyskalustossa.

– Jokerit on ollut tosi vahva kotona ja pääsee nyt testaamaan kotivirettään. Ufa on kyllä hyvä ja vaarallinen joukkue. Nojaa aika vahvasti suomalaisittain tuttuun ykköskenttään, jossa pelaavat (Linus) Omark, Kemppainen ja Hartikainen. Ykkösketju vastaa pääasiassa Ufan tehoista ja heidän panoksen myötä joukkue aika pitkälti voittaa tai häviää, Hauhtonen tietää.

Metsola pelaa vakuuttavaa kautta Ufan tolppien välissä. Hän on pysäyttänyt kiekkoja kovalla prosentilla (94,3).

– Metsola on ollut maalilla taas erinomainen tälläkin kaudella. Loistava maalivahti ja liigan parhaita veskareita jokaisella mittarilla mitattuna.

Ufa on todella pitkällä vieraskiertueella. Seitsemän ottelun mittainen kiertue alkoi 3.12. Omskissa ja päättyy 20.12. Moskovaan.

– Aika pitkä vieraskiertue. Tiistaina edessä sen viides peli. Se tuo matkustuksineen aika kovan kuorman, Hauhtonen tietää.

Ufan suomalaisedusteinen ykkösketju on vastannut valtaosasta Ufan tehoja. Jokerit on ollut myös pitkälti Brian O’Neillin johtaman ykkösnyrkkinsä tehojen varassa.

– Jokereilta on löytynyt laajuutta maaliteossa aika tasaisesti viime otteluissa. Se on tärkeää, että O’Neillin ykkösnyrkin takaakin on noussut ratkaisijoita, Hauhtonen linjaa.

Jokerit – Salavat Julajev Ufa tiistaina 11.12. klo 18.30. Ottelu on nähtävissä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ottelun ennakointi aloitetaan klo 18.00.

Kimmo Mäkinen