No nyt on järisyttävän kovia lukemia! Suomen NHL-lupaus dominoi AHL:ää, miten tahtoo

© Kuva: Getty Images

Kesällä 2014 Minnesota Wildiin varattu alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Kaapo Kähkönen on ollut tänä syksynä AHL:ssä kaikkiaan maagisessa iskussa. Iowa Wildia edustavan veskarin tilastot ovat farmissa komeaa luettavaa.

NHL-debyyttiään yhä odotteleva kassari on kärjessä niin torjuntaprosenttitilastossa kuin päästettyjen maalien keskiarvossakin. Ensiksi mainittu näyttää huikeita lukemia 95,0 ja jälkimmäinenkin hienosti lukemia 1,45.

Läntisen konferenssin kärkipäähän kuuluvan Iowan tulee kiittää suomalaista komeasta sarjasijoituksestaan. Joukkue on esimerkiksi päästänyt neljänneksi vähiten maaleja, kun omissa on kolissut 22 pelissä vain 55 kertaa.

Wildin osalta AHL-kausi jatkuu Suomen aikaa itsenäisyyspäivämme vastaisena yönä.