NHL:ssä kautensa järkyttävän huonosti aloittanut Los Angeles Kings sai viime yönä helpotusta tuskalleen, kun se kaatoi Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin selvästi numeroin 4-1.

Kamppailu oli historiallinen eräälle Kings-pelaajalle. Ottelussa yhden syöttöpisteen saalistanut joukkueensa kippari Anze Kopitar nimittäin nousi kaikkien aikojen parhaan kiekkoilijan Wayne Gretzkyn ohi eräässä huimassa tilastossa.

Voittomaaliksi jääneen 2-1-maalin syöttöpinna oli slovenialaiselle jo uran 530:s tasakentällisin. Tuo määrä on Kingsissä jo neljänneksi eniten kautta seurahistorian.

StatsCentre

@StatsCentre
It's been a miserable 1st half so far for the #LAKings but in their 4-1 win over the Jets Tuesday, captain Anze Kopitar got an assist that moved him past a great one for sole possession of 4th here

Kopitar on tehnyt urallaan 956 runkosarjan ottelussa tehot 298+552=850. Pudotuspelien saldo sen sijaan on 79 kamppailun jälkeen 21+45=66.

Vaikka slovenialainen on NHL:n yksi parhaista kahden suunnan senttereistä, on tämä kausi ollut hyökkääjälle joukkueen tavoin täydellistä tervanjuontia. Kopitar on iskenyt 34 pelissä vaatimattomat tehot 8+14=22 samalla, kun LA on Tyynenemeren divisoonan jumbo.