NHL-kohuhyökkääjä William Nylanderin peli täysin kateissa – valmentajalta tyly ja rehellinen lausunto

© Kuva: Getty Images

Suuren kohun jälkeen viimein joulukuun alussa jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa tehnyt William Nylander on ollut omissa kauden avauspeleissään vielä pahasti ruosteessa.

Kauden ensimmäiset 28 kamppailua sopimusriitansa vuoksi huilannut ruotsalaishyökkääjä on pelaamissaan seitsemässä ottelussa summannut vaatimattomat tehot 0+2.

Omaa peliään hakiessaan myös miehen jääaika on vähentynyt radikaalisti ja viimeisimmässä kamppailussa Florida Panthersia vastaan torstaina Nylander kellotti kauden pohjanoteerauksensa, vaivaiset 11.37.

Toronto-luotsi Mike Babcock totesikin Sportsnetille ottelun jälkeen kylmän tosiasian.

– Willy, kuten huomaatte, on kaukana omalta tasoltaan, Babcock myönsi ja jatkoi:

– Kun olet tottunut olemaan maaginen ja tekemään vaikka mitä kiekon kanssa, niin kun se ei onnistu, alkaa se vaikuttamaan tekemiseesi. Olit sitten kuka tahansa. On vain hengitettävä syvään ja ymmärrettävä tilanne, jossa olet.

Maple Leafsilla riittänee kuitenkin kärsivällisyyttä Nylanderin suhteen, sillä joukkueen peli sujuu mainiosti ilman hänen tehojaankin.

Tähtisikermä majailee NHL:n itäisen konferenssin toisella sijalla edellään vain koko liigaa johtava Tampa Bay Lightning.