Maaliskuussa 2018 kolmivuotisen tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa solminut keskushyökkääjä Henrik Borgström pääsi jo viime kauden lopussa pelaamaan neljä NHL-ottelua Panthers-paidassa iskien muun muassa avausosumansa taalaliigassa.

Syksyn harjoitusleiriltä ei kuitenkaan paikkaa NHL-miehistöstä floridalaisseuran 2016 ykkösvaraukselle irronnut ja 21-vuotias Borgström joutui hakemaan vauhtia Panthersin farmiseura Springfield Thunderbirdsissä.

Syyskausi AHL:ssä sujui mainiosti ja 24 ottelussa 22 (5+17) tehopistettä iskenyt Borgström valittiin sarjan lokakuun tulokkaaksi.

Joulukuun puolivälissä kävi kutsu NHL:n puolelle ja Borgström katsookin Thunderbirdsissa vietetyn ajan kehittäneen pelitasoa runsaasti.

– Farmissa tulin kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja pystyin pelaamaan 200 jalan peliä, niin kuin jenkit sanoo. Pystyin pelaamaan puolustussuuntaan varmasti ja silti tekemään hyökkäyspäässä tulosta. Sain lisää voimaa. Se oli opettavainen kokemus, suomalaissentteri hehkuttaa NHL.com/fi:lle.

Hän myöntää sarjojen (NHL ja AHL) välillä olevan kaikesta huolimatta iso ero.

– AHL:ssä pelataan yleensä matsi perjantaina ja reissataan bussilla. Välillä saa nukuttua pari tuntia yössä, ja sitten on sunnuntaina iltapäivällä peli. Se on välillä aika rankkaa, mutta kyllä se palkitseekin, Borgström kuvailee.

NHL:n puolelle noustuaan helsinkiläislähtöinen peluri on viidessä pelaamassaan ottelussa summannut tehot 1+1.

Vuoden kääntyessä kohti loppuaan on Borgströmkin suunnannut katseensa jo tulevaan. Varsinaisia uudenvuodenlupauksia ei kuitenkaan ole ollut tapana tehdä.

– En tiedä käykö tämä toiveesta, mutta jos saisi vakiinnutettua paikan ylhäältä. Se olisi kiva. Ja sitten jos saisi vielä tehtyä tulosta, ettei olisi ihan vaan kanssamatkustaja. Ei siinäkään ole mitään väärää, mutta kyllä sitä aina haluaisi tehdä jotain enemmän, Borgström päättää.