Luvassa selkäsauna? Liigan kuuma pistelinko nolannut syvälle vajonnutta jumboa ällistyttävällä panoksellaan

© Kuva: Ilari Isotalo

Liiga palaa tiistaina maajoukkuetauolta, kun ohjelmassa on täysi seitsemän ottelun kierros. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Porissa, jossa katastrofaalisen huonon syksyn pelannut sarjajumbo Ässät punnitsee viime aikojen matalennosta huolimatta positiivisesti yllättäneen KooKoon.

Kotijoukkue on tarponut oikeastaan jokaisella osa-alueella kaukana kärjestä. Sillä on kolmen pisteen voittoja vähiten (6) koko sarjassa ja myös tehtyjen maalien määrä (59) on pienin. Toisaalta 17 kertaa pisteittä jääminen on enemmän kuin millään muulla joukkueella.

Harmaita hiuksia porilaisille on tuottanut myös etenkin ylivoimapelaaminen. Joukkue on ylivoimatilastossa selvästi sarjan huonoin prosentein 12,87%, ja patapaidoista näissä erikoistilanteissa on osunut vain kuusi eri pelaajaa.

Ylivoima onkin se seikka, minkä takia esimerkiksi Liigan pistepörssin kärkinimi Malte Strömwall on tavallaan nolannut porilaisia omalla panoksellaan. Ruotsalaishyökkääjä on painanut Liigassa jo 16 maalia, joka on enemmän, kuin mihin Ässät on pystynyt ylivoimillaan koko kaudella yhteensä (13).

Tehot 16+15=31 iskeneen kouvolalaisten kultakuupan maaleista peräti 12 on syntynyt ylivoimalla. Tämäkin kertonee jotain siitä, että Ässillä on todellakin piisannut haasteita erikoistilanteissa ja vastaavasti Strömwall on ollut tulikuuma oikeastaan läpi syksyn.

Tiistain ottelu on iso puolin ja toisin. KooKoo on sarjassa ensimmäisellä pudotuspeleistä karsiutujan paikalla, joskin se on tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Ilveksen kanssa. Ässät puolestaan alkaa tarvitsemaan pisteitä kiivaasti, kun tupsukorvat ja KooKoo ovat nyt jo 12 pinnan päässä.