Liekehdintää jo vuosia! Jokainen supertähti kalpenee – Mikko Rantanen ketjukaverinsa kanssa upeaan temppuun

© Kuva: Getty Images

Vasta tällä kaudella todellisiin liekkeihin syttynyt Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja hänen ketjukaverinsa Nathan MacKinnon ovat olleet syksyn iskusta huolimatta jo pidemmän aikaa todella toimiva kombo. Kaksikko on nimittäin järjestänyt NHL:ssä keskenään eniten maaleja kaudesta 2016-17 lähtien laskettuna.

Kun Rantanen on paukuttanut alkukaudesta tehot 16+42=58 ja kanukki pisteet 21+34=55 , on kaksikko samalla nostanut yhdessä järjestämien maalien määrän jo 111:een viimeisellä kahdella ja puolella kaudella.

Kuten kärkipaikan takia luonnollista on, kalpenee Avalanche-duo rinnalla jokaikinen supertähti.

Edmonton Oilersin Leon Draisaitl ja Connor McDavid ovat iskeneet keskenään toiseksi eniten maaleja mainitussa ajassa (103). Kolmantena on niin ikään kivenkova duo Jevgeni MalkinPhil Kessel (102), eikä nelossijaa hallussaan pitävä Calgary Flames -kaksikko Johnny GaudreauSean Monahankaan (100) ole mikään turistipoppoo.

Ensimmäiset alle sataan pinnaan jääneet ovat Boston Bruinsin Brad Marchand ja David Pastrnak – 98 yhdessä järjestettyä osumaa.

Huomioithan, että kyseisen jutun tilasto on laskettu ennen perjantain vastaisen yön vilkasta kierrosta.

Monahan-Gaudreau järjesti Flamesille yhden rysän ja sataan noussut duo Marchand-Pastrnak Bruinsille kaksi häkkiä. Kärkiviisikon järjestys ei siis muuttunut.