Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin hyökkäyspään tekeminen oli viime yönä taas taattua laatua, kun hän kiskaisi New Jersey Devilsiä vastaan yhden maalin ja kaksi syöttöpinnaa.

Kuten tiedetään, on venäläinen ollut lähivuosina NHL:n kovimpia maalipyssyjä. Samaa voi sanoa myös kaikkien aikojen mittapuulla.

Devilsiä vastaan tyhjiin syntynyt häkki nimittäin oli venäläiselle jo hänen mitttavan uransa 626:s. Tuolla osumalla Ovetshkin nousi kaikkien aikojen maalipörssissä 15:nnelle sijalle, ohi legendaaristen Jarome Iginlan ja Joe Sakicin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alex Ovechkin scored his 626th career goal to surpass Joe Sakic and Jarome Iginla (625) for sole possession of 15th on the NHL’s all-time list. #NHLStats #NJDvsWSH

Seuraavaksi hyökkääjän edessä on 14:nnellä sijalla 640 maalin Dave Andreychuk. Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi on 11:ntenä keikkuva Teemu Selänne, joka latoi taalajäillä runkosarjassa 684 rysää.

Ainakin jäljellä olevien pelivuosien perusteella 33-vuotias Stanley Cup -voittaja voisi pyyhkäistä vielä suomalaislegendankin ohi.