Kaikkien aikojen NHL-varausfloppi raivostui: Väärä seura halusi häntä – ”Scouttimme joutui melkein tappelemaan hänen kanssaan”

© Kuva: Getty Images

Vuoden 2012 NHL:n varaustilaisuus on ikimuistoinen hyvinkin negatiivisella tavalla. Syy tähän on se, että ensimmäisenä pelaajana Edmonton Oilersiin valittu venäläishyökkääjä Nail Jakupov taistelee tosissaan kaikkien aikojen huonoimman NHL-varauksen tittelistä.

Toronto Maple Leafsin GM:nä silloin toiminut Brian Burke paljasti vastikään oudon tarinan kyseisestä varausvuodesta. Viidennen varauksen omistava Maple Leafs -johto halusi haastatella ykkösvaraukseksi kaavailtua Jakupovia ja katsoa minkälainen tyyppi hän on. Haastattelusta muodostui lopulta todellinen katastrofi, joka kuitenkin paljasti viitteitä 18-vuotiaan venäläisen persoonasta.

– Haastattelimme Jakupovia hänen varausvuotenaan. Hän suuttui siitä, että viidennen varauksen omistavalla joukkueella on pokkaa tai röyhkeyttä haastatella häntä. Se oli elämäni huonoin haastattelu. Pelaajatarkkailijamme John Lilley joutui melkein nyrkkitappeluun hänen kanssaan. Päätimme, että emme varaa häntä. Hän vain istui kädet puuskassa ja oli vihainen siitä, että meillä oli pokkaa haastatella häntä. Hänen mielestään ei ollut mitään mahdollisuutta, että hän tippuisi viidennelle vuorolle. En voinut edes uskoa sitä. Hänen vastauksensa olivat aivan karmivia, asiantuntijana nykyään toimiva Burke purki Sportsnetin radiolähetyksessä.

Maple Leafs ja Burke sai lopulta viimeisen naurun, kun joukkueen haaviin tarttui lopulta vitospikillä puolustaja Morgan Rielly, josta on kehittynyt yksi NHL:n parhaista omalla pelipaikallaan.