Suomalaiskonkari Jussi Jokinen pelaa tiistaina viimeisen ottelunsa Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kamppailevan Klotenin paidassa. Kun mittelö Oltenia vastaan taukoaa, on pelaaja jälleen tutun tilanteen edessä.

Kalajoella syntynyt olympialaisten hopea- ja pronssimitalisti on nimittäin ollut viime vuosina melkoinen kiekkokiertolainen. Esimerkiksi viime kaudella Jokinen edusti peräti neljää eri NHL-seuraa (Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Columbus Blue Jackets ja Vancouver Canucks) maksimissaan vain 18 ottelun ajan.

Kloten-valmentaja Andre Röthel oli kehunut suomalaisveteraanin vaikutusta joukkueelleen vuolaasti.

– Uskomaton, poikkeuksellinen pelaaja. Me kaikki pystyimme hyötymään hänestä paljon.

Luotsin lyhyet, mutta ytimekkäät kommentit eivät ole tippaakaan liioiteltuja – kuten tiedämme. Olympialaisten tavoin myös MM-jäillä hopealle ja pronssille yltänyt leijonalegenda on painanut Swiss Leaguessa kuudessa ottelussa hävyttömät tehot 2+9=11.

Suomalainen itse antoi jatkostaan mystisen kommentit – siitä voisi päätellä, että käytännössä kaikki on mahdollista tulevaisuuden suhteen.

– Agenttini käy parhaillaan joitakin neuvotteluja. Olen oppinut, ettei mitään vaihtoehtoja kannata sulkea pois, Jokinen naulasi.

Suomalaisen vielä toistaiseksi edustama ja viime kauden päätteeksi pääsarjasta pudonnut Kloten keikkuu 11 joukkueen sarjassa kuudentena. Illan pelissä vastaan asettuva Olten on puolestaan neljäntenä.

Lähteet: Leijonat.com, Zürcher Unterländer -lehti