St. Louis Bluesin ja Florida Panthersin välillä pelatussa viimeöisessä ottelussa koettiin jotain todella kummallista. Kun Blues-pakki Robert Bortuzzo lähetti mitä ilmeisemmin rännikiekoksi tarkoitetun laakin kohti Panthers-päätyä, päätyi pikkumusta kaikkien yllätykseksi maaliin aivan kulman tuntumasta.

Jos tuo ei vielä kuulosta oudolta, niin se taatusti kuulostaa, että kiekko meni ohi hölmistyneen Roberto Luongon laidassa päivystäneen päätuomarin alapään kautta. Arkaan paikkaan tullut osuma näytti tekevän luonnollisesti niin kipeää, että kentälle hälytettiin apuvoimia jääpussin kanssa.

Rumpukiekon voimasta jäähän pudonnut, mutta hetken päästä sieltä noussut tuomari marssi selvittyään koppiin. ”Maaliakaan” ei hyväksytty, sillä kuten hyvin hereillä olleet selostajatkin totesivat, ei maalia voi tehdä käyttämällä tuomaria hyväksi.

Hylätty osuma ei Bluesia kuitenkaan kaatanut, kun se kellisti pantteripaidat numeroin 4-3. Syöttöpisteen keränneen Aleksander Barkovin sekä pisteittä jääneen Juho Lammikon ja muiden Panthers-pelaajien mielissä tappio saattoi kirpaista. Blues nimittäin latoi kaikki osumansa vasta päätöserässä vain vartin sisään.

Suhteellisen ikävän näköisestä tilanteesta voit katsoa videon painamalla tätä.