Järisyttävän hieno paukku: Liigassa syvälle vajonnut joukkue teki suomalaista kiekkohistoriaa

© Kuva: Juha Tamminen

Joulun pyhien ja uudenvuodenvaihteen välillä Sveitsin Davosissa pelattava perinteinen Spengler Cup on ollut suomalaisittain nättiä ilotulitusta. Turnaukseen osallistuva KalPa on ensimmäinen sinivalkoinen seurajoukkue finaalissa.

Aiemmin Suomen värejä maailman vanhimmassa turnauksessa ovat kantaneet HPK, Jokerit, HIFK, TPS, Ilves ja maajoukkue. Nyt kuitenkin vasta KalPa onnistui rynnimään kuuden joukkueen kesken pelattavan Cupin loppuotteluun.

Aiemmin alkulohkossa tsekkiläisen Ocelari Trinecin ja KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin lyönyt kuopiolaislauma kellisti semifinaalissa isäntäjoukkue Davosin luvuin 2-1. Maalit olivat Kim Nousiaisen ja Jaakko Rissasen (arkistokuvassa) käsialaa.

Kuopiolaisten marssi on ollut komeaa. Trinec on Tsekin pääsarjan kärjessä, Metallurg puolestaan keikkuu KHL:n itäisessä konferenssissa neljäntenä. Davos sen sijaan on Sveitsin National League A:ssa heikosti viimeistä edellisenä.

Liigassa syvälle vajonnut ja vasta 11:ttä sijaa miehittävä KalPa hakee komealle liidolle jatkoaan uudenvuodenaattona pelattavassa finaalissa. Kuopiolaisia vuoden viimeisessä pelissä yrittää horjuttaa ”Team Canada” -niminen lauma, joka on koottu pääasiassa Euroopassa pelaavista kanadalaisista.

Joukkueen takalinjoilla viilettää HIFK-pakki Kyle Quincey.