Minnesota Wild sai perjantain harjoituksiinsa vieraakseen viime helmikuussa USA:n naisten joukkueen mukana olympiakultaa Etelä-Koreasta napanneen Hannah Brandtin.

Brandt oli pukeutunut samanlaiseen punaiseen paitaan, kuin Wildin kärkiketjujenkin pelaajat ja monet pelaajat ja valmentajat sekottivat 25-vuotiaan ja 168-senttisen Brandtin erääseen joukkueen suomalaistähteen.

– Hän näytti ihan mini-Grannylta (Mikael Granlund) siellä, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau kertasi reaktioitaan NHL.comille.

Naisten ammattilaisliiga NWHL:n Minnesota Whitecapsia edustava Brandt on ollut lapsesta saakka Wildin kova kannattaja ja oli innoissaan päästessään harjoittelemaan joukkueen mukana.

Hän kertoo omaksi suosikkipelaajakseen Wildin pitkäaikaisen kapteenin Mikko Koivun.

Suomalaiskonkari kehui puolestaan taitavaa naispelaajaa ja totesi – kuten monet muutkin Wildin pelaajat – luulleensa Brandtia hetkellisesti ensin Granlundiksi.

– En usko että hän (Granlund) piti asiasta niin paljon, Koivu letkautti.

Brandt ei ollut vertailusta milläänsäkään.

– Hän on mahtava pelaaja, joten otan kaikki vertailut häneen ilomielin vastaan, olympiakullan lisäksi myös kaksi maailmanmestaruutta urallaan voittanut jenkki totesi.

Minnesota Wild

@mnwild
"I remember being 5 years old, I knew every single player on the team. I've always been a big Wild fan."

📰 @HannahBrandt16 practiced with #mnwild as part of Girls Hockey Weekend pres. by @Schwans → ow.ly/CO4E30mZJcJ