Entinen NHL-pelaaja avautuu Edmontonin ajoistaan: ”6-1 tappion jälkeen he lähtivät suoraan baariin”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers oli pitkään NHL:n pahinta pohjasakkaa. Connor McDavidin päätyminen albertalaiseen seuraan helpotti joukkueen tuskaa suuresti. Vanhoista runkopelaajista ei ole enää montaa jäljelläkään

Seuran entinen puolustaja Andrew Ference paljasti Elliotte Friedmanin ja Jeff Marekinpodcastissä, mitä seuran kulisseissa tapahtui vaikeimpina aikoina. Hän puolusti silloista päävalmentajaa Dallas Eakinsia, ja vieritti syyt nimettömien pelaajien harteille.

– Meillä oli joukko pelaajia, jotka puvuivat kuinka he halusivat päästä pudotuspeleihin ja kuinka he olivat kyllästyneitä häviämään. Ja sitten kauden kolmannen pelin ja 6-1 tappion jälkeen he lähtivät suoraan baariin piristämään Edmontonin yöelämää aina aamu kolmeen asti, Ference kertoo.

– Elämäntyyli oli paljon tärkeämpää kuin pelaaminen ja pudotuspeleihin pääseminen.

Ongelmat näkyivät otteluiden lisäksi myös harjoituksissa.

– Meillä oli muitakin kavereita, jotka olivat olleet pudotuspelijoukkueissa, ja he olivat samalla tavalla turhautuneita. He harjoittelivat kovaa, ja oli joukko jätkiä, joilla oli ”liian siisti harjoitellakseen kovaa” -asenne. Heillä oli alentavia termejä liian kovaa harjoituksissa yrittämiselle. Sellainen kulttuuri.

Ference ei nimennyt ketään pelaajia erikseen. Hän puhui kuitenkin nuorista pelaajista, joten hänen on spekuloitu puhuvan Taylor Hallista ja Jordan Eberlestä.