Edmonton Oilersissa upeita otteita koko syksyn esittänyt Mikko Koskinen palasi NHL:ään täksi sesongiksi vuosien tauon jälkeen.

30-vuotias veskari pelasi taalaliigassa ensimmäisen kerran jo kaudella 2010-11, mutta ei vielä tuolloin onnistunut vakuuttamaan paikkaansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa ja palasi syksyllä 2011 takaisin Eurooppaan.

Kaudeksi 2013-14 Koskinen siirtyi KHL:ään, aluksi Sibir Novosibirskiin ja joulukuussa 2014 suurseura SKA Pietariin.

Tuolloin joukkuetta valmensi lajilegenda – menestyksekkäästä pelaaja- ja valmentajaurastaan tunnettu – Vjatsheslav Bykov joka toteaa NHL:n venäjänkielisille sivuille olleensa avainasemassa auttamassa suomalaisen uran nousuun.

– Hän oli aluksi hiukan epävarma itsestään ja tunsi paineita, jotka vaikuttivat tasapainoisuuteen kaukalossa. Minun täytyi jutella Mikolle ja löysimme kikan, joka auttoi häntä paljon. En voi kuitenkaan paljastaa salaisuutta, koska se on henkilökohtainen asia. Tämän ansiosta Koskinen nousi uudelle tasolle, Bykov toteaa.

SKA voitti kauden päätteeksi Gagarin Cupin ja Koskinen valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Bykov jätti joukkueen menestyksen jälkeen, mutta Koskinen jatkoi seurassa vielä menestyksekkäät kolme kautta ennen siirtymistään tavoittelemaan NHL-unelmaansa.