Yllättävää faktaa syksystä – kenellä on Liigan kovin lämäri tai kuka on nopein luistelija?

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa on tällä kaudella käytetty Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa älykiekkojärjestelmää, joka tarjoaa valtavan määrän tietoa joukkueista ja sen pelaajista niin katsojille, pelaajille kuin valmennuksellekin.

Sarjan sivut kertovat, että neljällä paikkakunnalla oleva järjestelmä perustuu paikannukseen. Pelaajien pelipaitoihin asennetut lähettimet välittävät tiedot pelaajista 10 senttimetrin tarkkuudella kaukalossa. Samoin ottelussa käytettävään kiekkoon on asennettu radiolähetin, joka välittää tiedot kiekon liikkeistä ja nopeuksista.

Liiga kokosi verkkosivuilleen mielenkiintoisimmat nostot datamassasta.

Yllättäviä nimiä?

Kun Liigan runkosarjaa on pelannut kolmannes, on erilaisissa mielenkiintoisissa tilastoissa esiin noussut yllättäviäkin nimiä.

Esimerkiksi kovimman laukojan titteliä toistaiseksi hallussaan pitää Jukurien Mika Partanen. Tällä kaudella vasta kymmenen ottelua pelannut hyökkääjä pamautti viime viikolla pelatussa ottelussa Kärppiä vastaan keskialueelta laukauksen peräti 157 km/h:n nopeudella.

Maaliin menneistä laukauksista kovin on Tapparan Otso Rantakarin tykki Ilvestä vastaan syyskuun puolessa välissä. Pakki lämäsi pikkumustaa nopeudella 135,7 km/h.

Myös muissa mielenkiintoisissa tilastoissa kärkipäässä on yllättäviä nimiä.

Esimerkiksi Ilveksen Oskari Laaksonen pitää hallussaan kärkipaikkaa tilastossa, johon on laskettu luistelumatka yhdessä ottelussa. Lupaava pakki viiletti kuukausi sitten TPS:ää vastaan 6683 metriä. Tuo määrä kertyi noin 27 minuutin peliajalla.

Korkeimmasta hetkellisestä luistelunopeudesta puolestaan on vastannut Rantakari lukemilla 39,86 km/h.

Joukkueita on analysoitu tilastoihin varsin laajalla otannalla. Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS on analysoitu jo 14 kertaa ja JYP sekä KalPa vain kahdesti.

Alkuperäisen uutisen ja mielenkiintoisia tilastoja voit katsoa täältä.