New York Rangers yllätti NHL-seuraajat viime kaudella ilmoittaessaan aloittavansa uudelleenrakentamisen. Rangers kuuluu sarjan suurimpiin brändeihin, eikä sen kokoluokan organisaatioille yleensä suoda työrauhaa ja rauhallisia rakennusvuosia. Tämän huomion teki myös 735 NHL-ottelua pelannut Tuomo Ruutu.

– Ihmettelin, kun Rangers kertoi aloittavansa rebuildin. New Yorkissa ihmiset eivät malta odottaa mitään rebuildeja. He vaativat tuloksia. Kaupunki on täysin erilainen paikka tehdä uudelleenrakennusta kuin vaikka joku Arizona, Viasatin asiantuntijana toimiva Ruutu sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Viasat ja Viaplay tarjoavat lauantai-iltana kello 21.00 Suomen aikaa parhaaseen katseluaikaan itäisen konferenssin kahdeksantena ja seitsemäntenä olevien New York Rangersin ja Washington Capitalsin kohtaamisen.

Rangersin kauden alku oli surkea. Joukkue hävisi kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan seitsemän, jonka jälkeen suunta muuttui.

– Itse ainakin olen yllättynyt Rangersin noususta alkukauden jälkeen. 12 viimeisestä ottelusta yhdeksän voittoa, se on aika kova saldo alun sukeltamisen jälkeen, Ruutu pohtii.

Vastaava kehityskäyrä on ollut myös hallitsevalla mestarilla. Capitalsin suoritustaso on heitellyt illasta toiseen, mutta viime aikoina se on alkanut löytää tuttua tasaisuutta ja tehokkuutta.

– Capitalsin alkukaudessa on ehkä näkynyt se millaista mestaruuden jälkeen peli voi olla, jos kaksi prosenttia tehoista puuttuu, Ruutu pohtii, mutta lisää uskovansa Washingtonin virittävän pelinsä jälleen keväällä Stanley Cupin voittamiseen vaadittavalle tasolle.