Suomalaisasiantuntijalla selkeä mielipide – Jokerit tarvitsee vahvistuksia: ”Jos mielivät keväällä menestyä”

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Helsingin Jokereilla on työntäyteinen marraskuu käynnissä, sillä joukkue pelaa yhdeksän päivän sisällä neljä ottelua. Kolmesta ensimmäisestä se otti voitot, viimeisimpänä kivenkovasta Avangard Omskista kotijäällä lukemin 7-4.

Vastus ei helpotu ruuhkaputken päätöspelissä, kun itäisen konferenssin viidentenä oleva Barys Astana saapuu Helsinkiin perjantaina.

Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen nostaa vierasjoukkueesta esiin kazakstanilaisen Brandon Bochenskin, joka on tällä kaudella tehtaillut 25 ottelussa 18 tehopistettä. 36-vuotias hyökkääjä on läpi uransa ollut takuuvarma 50 tehopisteen pelaaja KHL:ssä.

– Barys Astana on todella mielenkiintoinen joukkue siinäkin mielessä, että esimerkiksi Bochenski pyörsi lopettamispäätöksensä ja palasi joukkueeseen vielä kuluvalle kaudelle, Mäkinen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Kärkipelaajat ovat erittäin taitavia, esimerkkinä vaikkapa ruotsalainen Andre Petersson, joka on muiden KHL-joukkueiden paidoissa nöyryyttänyt Jokereita aiempina vuosina isosti.

Barys Astanan aseita ovat tulivoimainen puolustus ja laadukas maalivahtikaksikko. Tapparastakin tuttu Dominic Hrachovina ja Jokereiden entinen maalivahti Henrik Karlsson jakavat seurassa torjuntavastuun.

– Takalinjoilta löytyy yksi KHL:n tehokkaimpia puolustajia. Kanadalainen Darren Dietz on tehnyt 28 ottelussa 29 paunaa. Dietzin pakkiparina pelaa Kevin Dallman, joka on voittanut puolustajien pistepörssin sarjassa useita kertoja, Mäkinen kuvailee helsinkiläisjoukkueen tulevaa vastustajaa.

– Tämä ottelu on Jokereille iso haaste samalla tavalla kuin olivat Lokomotiv Jaroslavl ja Avangard Omsk. Astana on ”äijämäinen”, jatkuvasti päällekäyvä joukkue, jota vastaan ei ole ylimääräistä tilaa.

Jokerit on kärsinyt viime aikoina vaikeista loukkaantumisista ja Mäkinen uskookin toimitusjohtaja Jari Kurrin tähyilevän vielä siirtomarkkinoita.

– Jos Jokerit mielii keväällä menestystä, odotan heidän hankkivan vielä yhden hyökkääjän sekä puolustajan riippuen Eemeli Räsäsen loukkaantumisen vakavuudesta.

KHL-studio Jokereiden ja Barys Astanan väliseen otteluun Viasat Jääkiekko –kanavalla sekä Viaplayssa käynnistyy kello 18.00.

Anssi Shemeikka

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!