NHL:ssä viime kaudella debytoineen Vegas Golden Knightsin urakka taalajäillä alkoi maagisesti. Joukkue selviytyi runkosarjasta oikeastaan puhtain paperein ja sama oli lähellä pudotuspeleissä. Ainoastaan Stanley Cup -mestaruuden vienyt Washington Capitals pystyi pysäyttämään Vegasin lopulta vasta finaaleissa.

Nyt kellossa on totaalisesti eri ääni: Kauden 18 ottelusta vain seitsemän voittoa, läntisessä konferenssissa takana on vain surkea Los Angeles Kings ja lisäksi kolmanneksi vähiten tehtyjä maaleja (44).

Taannoin ikävästi loukkaantunut Erik Haula otti joukkueensa tilanteeseen kantaa varsin kovin sanoin NHL.comin suomenkielisessä haastattelussa. Hän ei kierrellyt tai kaarrelut kommentoidessaan tuskaista tilannetta.

– Ei tässä ole kyse kenestäkään muusta kuin meistä. Juuri nyt ei ole kyse muista joukkueista, kyse on meidän joukkueestamme, Haula sätti omiaan.

Toisaalta vegasilaiseen risukasaan paistaa edes himmeä valo. Joukkueessa nimittäin tiedetään, miksei voittoja ole tullut toivotulla tavalla.

– Teemme jatkuvasti samanlaisia virheitä emmekä pelaa täyttä ottelua. Se on se ongelma. Olemme juuri nyt tynnyrin pohjalla. Kukaan ei ole hyvällä tuulella.

Suomalaishyökkääjä on pelannut edellisen kerran noin viikko sitten. Ainakaan hänestä työnteko ei jää kiinni, kun paluu kaukaloon on edessä.

– Tästä ei nousta helposti. Meidän täytyy todella ruveta töihin, Haula painotti.

Vegasin kausi jatkuu torstaina Anaheim Ducksia vastaan.