NHL:n todellinen yllättäjä mykistää erikoisessa tilastossa – edellä mm. vain legendaarinen Joe Sakic

© Kuva: Getty Images

Alivoimamaaleista on tullut Arizona Coyotesin Brad Richardsonin tavaramerkki kuluvalla kaudella. Kun syksyllä yhteensä neljästi osunut hyökkääjä nakutti viime yönä pikkumustan Carolina Hurricanesin reppuun miesvajaalla, nosti kanukki kauden alivoimamaalien määrän jo kolmeen vain 12 ottelussa.

Samanlaiseen temppuun on pystynyt vain 18 pelaajaa koko NHL:n historiassa.

Vastaavassa kategoriassa kärkipaikkaa neljällä maalilla hallussaan pitää kolme pelaajaa, joista suomalaisten mielissä mahdollisesti nimekkäin on Joe Sakic. Colorado Avalanchen legendaarinen hyökkääjä iski neljä alivoimarysää 12 ensimmäiseen kamppailuun syksyllä 1998.

Sakicin kanssa kärkipaikkaa jakavat Chuck Lefley (1975-76) ja Butch Goring (1982-83).

Richardsonilla riitti aihetta hymyyn viime yönä muutenkin. Kojoottipaidat kampesivat Carolinan jatkoajalla nurin numeroin 4-3 päättäen samalla Sebastian Ahon maagisen pisteputken.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️