NHL:n supertähti puhkaisi komean rajan! Vain yksi pelaaja pystynyt vastaavaan, moni taituri kalpenee rinnalla

Kun Chicago Blackhwaksin Jonathan Toews, 30, iski joukkueelleen viime yönä 1-1-maalin ottelussa Calgary Flamesia vastaan, nosti vuoden 2006 ykköskierroksen kolmosvaraus uransa maalimäärän runkosarjassa jo 300:een.

NHL:ssä yhteensä 340 osumaa latonut hyökkääjä nousi osumallaan harvinaiseen seuraan. Hän on nimittäin ainoa pelaaja pallolla, joka on tehnyt vuonna 2006 varatuista NHL-pelaajista vähintään tuon 300 osumaa.

Toinen tämän kategorian pelaaja on Pittsburgh Penguinsin tähti Phil Kessel, 31. Jenkki on paukuttanut runkosarjassa 337 häkkiä.

Toewsin (#3) ja Kesselin (#5) suoritusten arvoa nostaa se, että vuoden 2006 varaustilaisuudesta kuoriutui sittemmin melkoisia tähtiä.

Esimerkiksi lähimpänä 300 maalin rajaa oleva Brad Marchand napattiin vasta numerolla 71, kakkosena sen sijaan meni Jordan Staal ja neljäntenä Nicklas Bäckström. Tuon vuoden ykkösvaraus oli Erik Johnson.