Kuten viime viikolla kävi ilmi, on tsekkikonkari Tomas Plekanecin NHL-pelit pelattu. Hänen viimeiseksi joukkueeksi jäänyt Montreal Canadiens tiedotti perjantaina verkkosivuillaan tsekkihyökkääjän sopimuksen purkamisesta, eikä pelaaja etsi enää uutta seuraa taalajäiltä.

36-vuotias Plekanec ehti pelaamaan NHL:ssä huimat 1 001 runkosarjaottelua sekä 94 pudotuspeliottelua. Hyökkääjä edusti lähes koko NHL-uransa ajan Canadiensia.

Nyt tsekkiläisen Instagram-tilillä oli julkaistu varsin liikuttava kuva yhtä liikuttavalla tekstillä. Päivityksessä ex-NHL-tähden kanssa poseerasivat hänen lapsensa.

– Jopa miljoonatkaan dollarit eivät riitä korvaamaan sitä, että nämä kaksi olisivat onnettomia ja ilman vanhempiaan. Lupasin heille, että Montreal on viimeinen joukkueeni. Nyt on aika palata kotiin. Kiitän Montrealia ja tsekkiläisiä faneja kaikesta.

NHL:n lähes 100 pudotuspeliottelusta huolimatta Stanley Cup jäi voittamatta.