Montrealilta uskomaton temppu NHL:ssä – suomalaistähdet ottivat roolia poikkeuksellisissa maaleissa

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens teki viime yönä uskomattoman tempun hallitsevaa Stanley Cup -mestari Washington Capitalsia vastaan. Joukkue nakutti peräti kolme maalia toisen kaksikymppisen alkuun, kun sitä oli ehtinyt kulua vain 95 sekuntia.

Nuo toisen periodin alussa syntyneet osumat ovat NHL:n historian 14:nneksi nopeimmat kolme maalia minkä tahansa erän alusta huomioituna.

Suomalaiset ottivat maaleissa isoa roolia, sillä Jesperi Kotkaniemi sai syöttöpisteen niin Jeff Petryn kuin Ken Agostinonkin osumaan, Artturi Lehkonen oli puolestaan jälkimmäisenä mainitun ykkössyöttäjä.

Habsin ilotulituksessa osui myös Brendan Gallagher.

Rekordi mainitussa kategoriassa on Calgary Flamesin nimissä. Gary Suterin, Chris Lindbergin ja Ronnie Sternin täysosumat syntyivät San Jose Sharksin reppuun helmikuussa 1993 vain 53 sekunnin sisällä toisistaan.

Habs taipui komeasta tehohetkestä huolimatta tappioon. Capitals korjasi kaksi pistettä voitettuaan ottelun jatkoajalla numeroin 5-4.