Luotsi paljasti hauskan yksityiskohdan: Patrik Laine louksautti joukkuekavereidensa leuat – ”Ajan kysymys”

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Patrik Laine selätti vaikeudet Helsingissä, jossa hän iski NHL:n kahdessa runkosarjaottelussa messevät neljä maalia. Suomalaishyökkääjän hirmuinen piiska oli loppuviikon pelien yksi kuumimmista puheenaiheista.

– Jätkät katsoivat penkillä, että miten kova se veto oli ja miten hän sai sen aikaan! luotsi Paul Maurice veisteli NHL.comin suomenkielisten sivujen mukaan.

Suomalaisen maalilingon neljästä osumasta kolme syntyi ylivoimalla.

– Toivottavasti näin käy jatkossakin. Emme tee tällä hetkellä kovinkaan paljoa maaleja viidellä viittä vastaan, joten ylivoiman on oltava hyvää, päävalmentaja huomautti.

Hän ei ollut huolissaan Laineesta, vaikka tähtihyökkääjällä olikin allaan viiden ottelun maaliton putki ennen Helsingin kamppailuita.

– Tämä oli vain ajan kysymys, sillä hänellä on niin suuri lahja kiekon kanssa. Tiedämme, että maaleja tulee. Ne tulevat sitä kautta, kun turhautumistaso kasvaa, ja sitten hän on sen jälkeen kuuma, Maurice mietti käyttäen käänteislogiikkaa.

Luottoa muualtakin

Myös muualla Jets-leirissä Laineen taidot ovat tiedossa. Laine nauttii edelleen luottoa ja supertähden leimaa.

– Hän pystyy myös tekemään kymmenen maalia viidessä pelissä. Emme panikoi hänen kanssaan. Kun hän ei tee maaleja, niin hänen itseluottamuksensa ei ole samalla tasolla kuin silloin, kun hän tekee niitä. Meidän täytyy pitää hänet luottavaisena, koska hän on ratkaisija. Aina, kun hänellä on kiekko, se voi mennä sisään, kippari Blake Wheeler pyöritteli.

Nyt seitsemän maalia tehneelle tähdelle saattoi ketsuppipurkin aukeamisen lisäksi hyvää tehdä myös ympärillä olevien ihmisten ilahduttaminen.

– Hän oli innoissaan tänne tulosta, ja olemme iloisia, että hän onnistui ystäviensä ja perheensä edessä, Wheeler arveli.

Niin ja se supertähden leima ei tosiaan ole hävinnyt mihinkään.

– Hän on isojen pelien pelaaja ja viihtyy parrasvaloissa. Niin supertähdet tekevät.

– Jos en ole ihan väärässä, niin hän on viimeisen kolmen kauden ajalta maalipörssin ykkönen tai kakkonen. Sellaiset kaverithan ovat supertähtiä, eikö niin? kapteeni heitti.

Wheeler oli hajulla. Viime kaudella Laine oli maalipörssin kakkonen 44 kihauksellaan, ja jo sitä edellisellä sesongilla maalitykki ylsi seitsemänneksi 36 maalillaan.

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!