Liiga ja Jääkiekkoliitto ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen, joka kattaa muun muassa ylimpien sarjatasojen järjestämisen ja maajoukkuetoiminnan organisoimisen.

Sopimuksen tärkein anti on Liigan joukkuemäärän pysyminen ennallaan ja se, ettei karsintoja toistaiseksi järjestetä, joten Mestiksestä ei voi jatkossakaan nousta maan pääsarjaan.

Tiedotteen mukaan Liiga kuitenkin tarjoaa jatkossa Mestikselle ”merkittävää rahallista tukea”.

Jo aiemminkin voimassa olleen käytännön mukaisesti Liiga-otteluita ei pelata marraskuun kansainvälisen maaottelutauon aikana. Joulukuun ja helmikuun tauoilla Liiga-otteluita voidaan pelata niinä päivinä, jolloin A-maajoukkue ei pelaa.

– Koko suomalaisen jääkiekkokentän näkökulmasta on todella hienoa, että sopimus syntyi. Huippukiekkoilu saa nyt työrauhan ja toimintaa voidaan kaikilla rintamilla kehittää yhteisesti sovittujen pelisääntöjen pohjalta, Liigan ja Liiton puheenjohtajat Heikki Hiltunen ja Harri Nummela toteavat tiedotteessa.