Lähimenneisyydessä syvälle vajonnut, mutta nyt jo neljässä pelissä putkeen pisteille yltänyt Pittsburgh Penguins alkaa tuloksia tuijottamalla saada juonen päästä kiinni. Viime yönä se kaatoi tällä kertaa pisteittä jääneen Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin numeroin 4-3.

NHL:n 2010-luvun dynastian yksi kuumimmista pelaajista on ollut yhdysvaltalaishyökkääjä Phil Kessel, 31. Ainakin ottelumäärän (yhteensä yli 1 000) mukaan konkariksi lukeutuva jenkki on paukuttanut pisteille jo yhdeksässä kamppailussa putkeen.

Laituri on tehnyt tuon aikana kunnioitettavat tehot 3+10=13. Kun pisteputki on tällä hetkellä koko sarjan pisin, jää tässä kategoriassa myös esimerkiksi Colorado Avalanchen Mikko Rantanen varjoon. NHL:n ykköspistemies on nakuttanut tehoja vain neljässä ottelussa peräkkäin.

Pens-tähden tilastoihin kirjattiin yöllä saldo 0+1=1. Kesselin koko kauden pisteet 23 ottelun jälkeen ovat komeat 10+18=28.