Huippunäytöt tiskiin! Leijonat-debytantti säkenöi NHL-pomon silmien alla – ”Jätkät teki homman helpoksi”

© Kuva: Taneli Niinimäki

HELSINKIVeini Vehviläinen teki lauantaina komean maajoukkuedebyytin, kun hän venyi nollapeliin 3-0-voitossa Tshekkiä vastaan.

Vehviläinen ei joutunut ottelussa kovinkaan tiukoille, sillä hänen tililleen kertyi ainoastaan 18 torjuntaa, eikä huippupelastuksiin tarvinnut venyä.

– Jätkät teki mulle homman suhteellisen helpoksi, vaikka muutaman kopin joutuu aina väistämättä ottamaan, Vehviläinen kommentoi medialle ottelun jälkeen.

Leijonat-debyyttiin oman lisämausteensa toi myös Kimmo Timosen paidanjäädytystilaisuus, minkä takia paikan päällä oli harvinaisen hyvin yleisöä. Vehviläisen mukaan komeasta seremoniasta olikin apua Leijonille.

– Kyllä siinä oli hieman jännitystä ilmassa. Oli mukava lähteä peliin, kun itselläkin tuli kylmät väreet, kun näki, miten entistä Leijonat-pelaajaa kunnioitetaan. Kyllä siinä syttyi pelaamaan, Vehviläinen kehui.

NHL-unelma jälleen askeleen lähempänä?

Nuoren suomalaismaalivahdin nollapeli osui myös tulevaisuuden kannalta komeaan ajankohtaan, sillä Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen seurasi ottelua paikan päällä.

Kärppien maalivahti varattiin kesällä NHL:ään juurikin Blue Jacketsin toimesta ja hän on käynyt antamassa myös näyttöjä seuralle. Karjala-turnauksessa Vehviläinen ei ole kuitenkaan puhunut Blue Jacketsin seurajohdon kanssa.

– En ole jutellut heidän kanssaan lainkaan, maalivahti totesi lyhyesti SuomiKiekolle.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen