Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen on saanut neljännelle NHL-kaudelleen huiman alun. Aiemmin kolmella tynkäkaudella runkosarjoissa yhteensä vain tehot 8+2=10 iskenyt nuorten maailmanmestari on tällä kaudella tehnyt jo yhtä paljon maaleja ja enemmän tehoja kuin menneisyydessä yhteensä.

Kuluvan sesongin saldo on 20 kamppailun jälkeen komea 8+6=14. Tehotilastokin näyttää häikäisevää lukemaa +11.

– Moni ei varmaan osannut odottaa minulta näin hyvää alkua, ja hyvä niin. Tykkään yllättää ihmisiä. Olen saanut upean tilaisuuden pelata Pattyn (Patrick Marleau) ja Austonin (Matthews) kanssa vähän aikaa, ja nyt ketjussani ovat Naz (Nazem Kadri) ja Patty, Kapanen mietti NHL.com/fi-sivuston mukaan.

– On ollut tosi hauskaa pelata isompia minuutteja kuin aikaisemmin ja saada paljon mahdollisuuksia. Uskon, että se on näkynyt pelissäni.

Kapanen osoitti viimeeksi viime viikonloppuna huimaa liekehdintää sekä nopeuttaan jättämällä Erik Karlssonin telineiseen eräässä tilanteessa. San Jose Sharksin tähtipakki oli täysin turisti onnettomassa takaa-ajossa Kapasta vastaan.

Toisaalta iskussa on ollut myös joukkue. Toronto keikkuu Atlantin divisioonassa toisena, vain pinnan Tampa Bay Lightningia perässä.

– Tämä joukkue pystyy mihin vain. Meillä on nuoria pelaajia ja veteraaneja, ja kausi on sujunut tosi hyvin. Voisimme toki olla parempia joillakin osa-alueilla, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen arveli.