”En ole yllättynyt – se jätkä on eläin” – Patrik Laine ylistää Mikko Rantasen maagista alkukautta

© Kuva: Getty Images

Patrik Laine ei ole yllättynyt siitä, että NHL:n pistepörssin kärjestä löytyy tällä hetkellä Mikko Rantasen nimi.

Vasta 22-vuotias Colorado Avalanche -hyökkääjä on ollut alkukaudesta täysin pitelemätön, kun hän on viimeistellyt 19 otteluun käsittämättömät 29 (7+22) tehopistettä. Kyseisillä pisteillä hän on kahden pisteen etumatkalla ennen Edmonton Oilersin Connor McDavidia.

– Treenasimme yhdessä kesällä, joten tiesin hänen olevan kovassa kunnossa niin kuin aina, enkä ole yllättynyt siitä, että hän on liigan pistepörssin kärjessä. Mikko on mielettömän hyvä pelaaja. Se jätkä on eläin, Laine ylisti NHL.comin suomenkielisillä verkkosivuilla.

Myös Rantasen ketjukaverina toimiva Nathan MacKinnon on vakuuttunut Rantasen pelitadoista. Hänen mukaansa kyseessä on poikkeuksellisen monipuolinen pelaaja.

– Mikolla on työkalut, jollaisia ei monella ole maailman parhaassa kiekkoliigassa. Hän on 193-senttinen, mutta liikkuu ketterästi kuin pienikokoinen pelaaja, ja hän näkee tilanteet erinomaisesti. On mahtavaa pelata hänen kanssaan, MacKinnon hehkutti.