Tilastot kertovat karua kieltään: Aleksander Barkovin Florida rämpii NHL:ssä syvällä – sentteri sätti itseään

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers sukeltaa NHL:ssä syvällä. Joukkue hävisi viime yönä toisen pelinsä putkeen, kun NY Rangers korjasi pisteet luvuin 5-2. Pantteripaidat eivät ole voittaneet vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla ja voittoon se yltänyt vain kerran.

Karuja ovat myös muut tilastot.

Floridan ylivoima on sarjan 25:nneksi ”parasta” (12,9), alivoimaprosentti 66,7 on puolestaan koko sarjan huonoin.

Yöllä pisteittä jäänyt ja tehotilastoon karun lukeman -3 saanut Barkov sadatteli Fox Sportsin videohaastattelussa joukkueensa kokonaisvaltaista tekemistä.

– Meidän täytyy pelata erikoistilanteet paremmin. Sama koskee viisi-viisi -pelaamista, suomalainen noitui.

Panthers-soturit viipyivät Fox Sportsin mukaan kopissaan ottelun tauottua jonkun tovin. Pelaajat kävivät erilaisia asioita suusanallisesti läpi, ja omissa kommenteissaan Barkov sätti itseään.

– Minun pitää alkaa tekemään oikeita asioita ja pelaamaan oikealla tavalla, tällä kaudella tehot 2+4 (+1) iskenyt sentteri painotti.

Itäisessä konferenssissa viimeistä edellisenä keikkuvan Floridan onneksi se saa mahdollisuuden kurssin kääntämiseen jo ensi yönä NY Islandersia vastaan.

– On todella hyvä, että palaamme asiaan huomenna. Korjataan nämä pienen pienet asiat, mennään eteenpäin ja otetaan uusi alku, kippari päätti.