Washington Capitalsin tanskalaishyökkääjä Lars Eller poistui kaukalosta naama veressä jouduttuaan torstaisessa NHL:n runkosarjan avausottelussa Boston Bruinsin Brad Marchandin moukaroimaksi. (uutinen)

Kanadalainen tulistui Ellerin juhlintaan tämän tehtyä ottelun loppulukemat sinetöineen 7-0-maalin sanoen tuuletusten kohti bostonilaisten vaihtoaitiota olleen tarpeettomia. (lue lisää täältä)

Nyt Eller puolustaa omaa juhlintaansa sanoen ettei syyllistynyt tilanteessa minkäänlaiseen vastustajajoukkueen halveksimiseen.

– En ole ikinä koko urallani tehnyt mitään provosoidakseni vastustajia. Elehdin kohti yhtä joukkuetovereistani vaihtopenkillä ja samalla katseemme kohtasivat hänen (Marchand) kanssaan. Siitä ei nähtävästi pidetty. Luulen Marchandin olleen tulevasta tappiosta käärmeissään ja etsineen syytä suuttua jostakin ja sellainenhan on aina mahdollista löytää, Eller totesi NBC Sports Washingtonille.

Sentterin mukaan Marchandin hyökkäys kimppuun tuli täytenä yllätyksenä. Tämä ei puhunut etukäteen mitään, pudotti vain hanskansa.

– En ollut siihen kovinkaan hyvin varautunut, mutta seuraavalla kerralla olen, Eller vakuutti.

Tanskalaiselle tilanne oli uusi, sillä yli 600 ottelua toistaiseksi kestäneellä NHL-urallaan hän ei ole aiemmin tapellut.

Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden toivoi tuoreeltaan taalaliigalta kurinpidollisia toimenpitelä Marchandia kohtaan.

Asia painettiin kuitenkin villaisella ja Eller vihjailikin, ettei tilanne välttämättä jää tähän.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Bostonissa 10.tammikuuta ja uudelleen Washingtonissa 3. helmikuuta.

– Pelaamme vielä muutaman kerran tällä kaudella, joten katsotaan mitä tapahtuu. Me hoidamme asian, Eller totesi.

Tammikuussa Capitals saa jälleen kokoonpanoonsa myös parhaillaan 20 ottelun pelikieltoa kärsivän kovaotteisen Tom Wilsonin, joten kannattaa laittaa päivämäärä muistiin. Luvassa lienee kuuma ottelu.