Syvälle vajonneelle liigajoukkueelle kaivattu vahvistus KHL:stä – puolustaja pelannut jopa NHL:ssä

© Kuva: Juha Tamminen

NHL:ssä viisi ja AHL:ssä 158 ottelua pelannut yhdysvaltalainen pakki Cade Fairchild, 29, siirtyy KalPaan loppukauden kattavalla sopimuksella.

St. Louis Bluesissa muutamia otteluita pelanneen jenkkipuolustajan vahvuuksiin kuuluu mm. kiekollinen peli. Hänelle on tullut Pohjois-Amerikan kaukaloiden lisäksi tutuksi myös KHL. 180-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja pelasi syksyllä Dynamo Riikan paidassa kuusi ottelua tehoin 1+0.

– Fairchild on erittäin taitava kiekollinen puolustaja, jonka odotetaan ottavan isoa roolia meidän puolustuksessa. Hän tulee tarjoamaan myös ylivoimapeliin lisävaihtoehtoja valmennukselle, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi.

KalPalla on taatusti tarvetta vahvistuksille, sillä joukkue on vajonnut Liigassa jo neljänneksi viimeiseksi. Oma reppu on soinut 56 kertaa, joka on viidenneksi eniten koko sarjassa.

– Saimme pelaajasta runsaasti tietoa jo etukäteen ja tiedot pelaajasta olivat hyvin positiivisia sekä pelitaitojen että persoonan puolesta, Saksman lisäsi.

Fairchild on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti.

Kuopiolaisjoukkue tiedotti samaan aikaan, ettei Lauri Taipalus jatka KalPa-paidassa. Hän teki loppukauden kattavan sopimuksen KalPan kanssa elokuussa, ja Taipaluksen sopimus sisälsi kahden kuukauden mittaisen try out -jakson.

Lähde: KalPan kotisivut


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.